Zo voorkom je een miskoop!

Waarschijnlijk heb je, net als de meeste vrouwen, wel eens last van het volgende probleem: een miskoop. Dit is een kledingstuk die je impulsief hebt gekocht en waar je eigenlijk helemaal niet blij mee bent. Je draagt het nooit. Zonde van je geld dus. Om dit in de toekomst te voorkomen heeft kleding.org wat tips op te rijtje gezet. Zo doe je voortaan geen miskoop meer!

1. Maak een lijstje

Shopdagje gepland? Maak van tevoren een shoppinglijst. Zo weet je precies welke items je nodig hebt. Check eerst goed je kledingkast, voordat je een lijstje maakt. Zo weet je wat je al hebt en wat je nog aan je kast wilt toevoegen.

2. Houd vast aan je eigen stijl

Houd altijd vast aan je eigen stijl en smaak. Laat je dus niet ompraten door een verkoopster die zegt dat dat rokje je geweldig staat. Koop het niet als het niet bij jou past. Probeer je ook te beperken tot één stijl. Dit is goedkoper en je hebt dan minder kans op een miskoop.

3. Koop een aantal kwalitatieve basics

Goede basics zijn hét ingrediënt voor een perfecte garderobe. Deze vormen de basis voor elke outfit. Een basic van kwaliteit gaat zelfs jarenlang mee. Een aantal voorbeelden van basics zijn het zwarte jurkje, de witte blouse, een goede jeans, een leren jack en een wit en zwart topje.

4. Laat je niet teveel leiden door de trends

Zorg eerst dat je een aantal basisstukken in je kast hebt hangen. Daarna kun je je budget besteden aan trendy items. Zo heb je altijd een stijlvolle outfit en bespaar je veel geld.

5, Zorg dat je je goed voelt

Ga alleen shoppen als je vrolijk bent. Als je niet lekker in je vel zit, is de verleiding veel groter om jezelf te trakteren en dus meer geld uit te geven. Je loopt dan ook veel meer risico om een miskoop te doen. Ga dus iets anders doen of trakteer jezelf op een leuke film of goed boek.

6. Winkel alleen en niet samen

Winkelen met je vriendinnen is supergezellig, maar niet handig. Je gaat dan winkelen met iemand die een net iets andere smaak heeft dan jou. Zo kun je sneller een miskoop doen, omdat je dan wordt afgeleid door de mening van je vriendin.

7. Koop liever iets duurdere items

Goedkoop is duurkoop. Het is natuurlijk heel verleidelijk om alles bij de Primark in te slaan, maar soms ben je hier duurder uit. Goedkopere kleding is meestal van een wat mindere kwaliteit en gaat dus sneller kapot. Verder heb je dan ook de neiging om meer kleding te kopen.