Zó draag je sneakers

Tot een aantal jaren geleden droeg je sneakers eigenlijk alleen tijdens het sporten. Gelukkig is dat verleden tijd, want nu kun je ze altijd en overal dragen. Nou ja, bijna overal dan. Tijdens sommige gelegenheden is het verstandiger om je sneakers te verruilen voor een paar nettere schoenen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je sneakers op de juiste manier draagt. Hoe je dat doet, vertellen we je in deze blog.

1. Sommige sneakers zijn echt alleen om te sporten

Atletische sneakers, zoals hardloopschoenen, zijn echt alleen bedoeld om op te sporten. Deze kun je dus niet in het dagelijkse leven dragen.

2. Wel of niet?

Ga je naar een bepaalde gelegenheid, zoals een belangrijke vergadering, bijeenkomst, jubileum of een bruiloft? Vraag jezelf dan eerst even af of je sneakers echt wel kunnen. Soms zijn sneakers echt ‘not done’. Als er van je wordt verwacht dat je strak in het pak komt, kun je natuurlijk beter kiezen voor andere schoenen.

3. Ga voor klassieke modellen

Gympen of sneakers met een minder atletisch uiterlijk zijn geschikt voor overdag. Dit zijn klassiekers als Converse All Stars of sneakers van Adidas of Nike. Deze schoenen hebben een klassieke en trendy uitstraling en worden altijd goedgekeurd. Je kunt ze met tal van outfits matchen. Zo kun je ze dragen met een jeans, maar ook met een klassiekere broek en een jasje.

4. Kies voor een luxe model

Ga op safe en kies voor een luxe sneaker model. Luxe modellen zijn wat gestroomlijnder en zijn gemakt van luxe materialen, zoals leer. Deze sneakers kun je eigenlijk met alle outfits combineren. Je kunt ze dan ook heel gemakkelijk dragen.

5. Wissel af

Wissel af met je schoenen. Kies dus ook eens voor een ander model schoen, in plaats van die eeuwige sneakers. Vind je deze toch echt het lekkerste lopen? Kies dan voor verschillende soorten sneakers. Zoals een luxe en een sportief model. Koop minstens een paar sneakers van een hoge kwaliteit. Deze zijn steviger en bieden je voeten dus voldoende steun. Dit is wel zo fijn als je er de hele dag op moet lopen.

6. Geen sokken

Het hangt een beetje van het model af, maar doorgaans is het veel gekleder om sneakers zonder sokken te dragen. Draag in ieder geval geen sportsokken.