Wat trek je aan? Zo sta je nooit meer urenlang voor je kast

Sta je, net als duizenden andere vrouwen, ’s ochtends ook altijd minutenlang voor je kledingkast te staren? Weet je nooit wat je aan moet doen? Dan geven wij je hier wat handige tips om voortaan veel tijd te besparen. Hiermee heb je al snel je outfit voor die dag bij elkaar. Zo begin je je dag zonder stress en heb je veel meer tijd om te ontbijten en koffie te drinken.

Tip 1. Plan je outfits

Denk vooruit en plan je outfits. Bedenk de dag van tevoren al wat je de volgende dag gaat dragen of leg je outfit al helemaal klaar. Zo hoef je hier ’s ochtends niet over na te denken en kan je je lekker snel aankleden.

Heb je binnenkort een feestje? Begin dan nog eerder met het bij elkaar zoeken van een outfit met accessoires. Of plan een shopdagje in om dé perfecte partydress te scoren.

Tip 2. Zorg voor verschillende mogelijkheden

Het is handig dat je een aantal outfits voor verschillende gelegenheden in je kast hebt hangen, zoals een partydress of een zakelijke outfit. Zo weet je al direct wat je voor dat ene feestje of die speciale businessmeeting aan moet trekken.

Tip 3. Kies voor zekerheid

Blijf je maar twijfelen wat je aan moet doen? Ga dan voor zekerheid en kies een outfit waarin jij je lekker voelt.

Tip 4. Test nieuwe kledingstukken van tevoren

Net een nieuwe top of broek gekocht? Trek deze dan niet meteen aan naar een bijzondere gelegenheid, maar test ze eerst even. Je weet dan of je jezelf er comfortabel genoeg in voelt.

Tip 5. Vertrouw op jezelf

Ben je al op weg naar je werk of een feestje en heb je het gevoel dat je outfit toch niet goed is? Zet dit dan uit je hoofd, spreek jezelf toe en maak indruk met deze outfit. Vertrouw dus gewoon op je eigen stijl en wees niet onzeker.

Tip 6. Maak combinaties van tevoren

Heb je even niets te doen? Gebruik je tijd dan om combinaties te maken. Combineer verschillende items met elkaar, wees lekker crea en maak foto’s van leuke combi’s.

Tip 7. Houd je kledingkast geordend

Met een goed geordende kledingkast, kun je veel sneller beslissen wat je aandoet. Als je alles netjes opbergt, heb je natuurlijk een veel beter overzicht en vind je dat ene topje veel sneller. Orden je kleding bijvoorbeeld op soort of op kleur.