Waarom kleding steeds vaker online gekocht wordt

Online winkelen is niet meer weg te denken uit de hedendaagse maatschappij, er wordt er ook veel gebruik van gemaakt. Webshops schieten de laatste jaren ook als paddenstoelen uit de grond. Op het gebied van kleding werd in het begin voornamelijk de goedkopere items verkocht, de laatste tijd valt het echter op dat de gemiddelde prijzen van online kleding omhoog schieten. La Boule, een online kledingwinkel legt uit hoe dit komt.

Het is gewoon geworden

Omdat online shoppen tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is, hebben mensen hier ook meer vertrouwen in. Toen het jaren geleden net begon waren mensen er nog niet zo happig op, voornamelijk omdat ze niet iets duurs wilden bestellen dat ze niet gelijk mee konden nemen. Omdat mensen nu veel meer vertrouwen in online winkelen hebben neigen ze er ook sneller naar om dure items te kopen. Als het gaat om de merken waar ze nog geen ervaring mee hebben, dan kunnen ze daar reviews van lezen. Zo zijn ze een stuk makkelijker in het wel of niet bestellen van een kledingstuk, zeker omdat retour sturen bijna altijd mogelijk is.

Manieren van betaling

Omdat online betalen de laatste jaren ook steeds veiliger is geworden kopen mensen sneller duurdere spullen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Ideal en PayPal, wiens beveiliging heel goed is. Ook omdat je door deze betalingssystemen niet perse meer een creditcard moet hebben, wat vroeger wel vaak nodig was om online te betalen.

Kledingwinkels verdwijnen

Door de opkomst van online webshops zijn er al veel fysieke winkels verdwenen, soms heb je gewoon geen andere keuze dan om kleren online te gaan halen. Bijvoorbeeld als er geen winkel meer in de buurt is die de kleding verkoopt die jij wilt halen. De daling in fysieke winkels geldt voor zowel de goedkopere en de duurdere winkels.

Bezorging

Er worden jaarlijks nog steeds stappen gezet om het thuisbezorgen van pakketten goedkoper en sneller te maken. Efficiënte sorteercentra en slimmere systemen zorgen er tegenwoordig voor dat een pakje vaak de volgende dag al binnen kan zijn. Ook de komst van pick-up points zorgt voor de ontwikkeling van online kopen, mocht je niet thuis zijn worden de pakketjes bij deze pick-up points afgeleverd zodat je deze als je thuis komt kunt komen ophalen.