Sportkleding

Sportkleding is kleding die speciaal ontwikkeld is om tijdens het sporten te dragen. Bij het ontwerpen van sportkleding wordt namelijk rekening gehouden met verschillende factoren die een sportprestatie kunnen beïnvloeden. De meeste sporters dragen daarom alleen kleding die hiervoor speciaal ontwikkeld is.

Ademende kleding

Kledingstukken kunnen wel degelijk ademen. Trek om dit te testen maar eens een regenjack aan. Na enkele minuten voel je vanzelf dat je meer gaat transpireren. Sportkleding daarentegen, zorgt ervoor dat de warmte die ontstaat tijdens het sporten beter afgevoerd wordt. Hierdoor koel je beter af en raakt je lichaam minder snel overhit.

Comfortabele sportkleding

Kledingontwerpers van sportkleding houding zich voor een belangrijk deel bezig met het ontwikkelen van kledingstukken die comfortabel zitten. Niets is namelijk zo vervelend als een shirt dat je tijdens het sporten beperkt in het beweging. Sportkleding voldoet daarom aan strenge eisen. De kleding moet met name stevig en flexibel zijn. Meestal is sportkleding daarom van dunne, lichte stof gemaakt.

Sportmode

Natuurlijk wil het oog ook wat. Sportkleding moet mooi zijn, flitsend en het lichaam op de juiste plaatsen accentueren. Uit onderzoek is gebleken dat sporters die zich lekker voelen in hun outfit gemiddeld ook betere prestaties leveren. Doe er dus je voordeel mee en trek wat extra tijd uit voor het samenstellen van je sportkleding.

Uitgelicht