Zo zie je er slank en verzorgd uit

Er verzorgd uitzien gaat om meer dan iedere dag schone kleren dragen en je haar en huid goed verzorgen. Het gaat er niet alleen om dat je er trendy bijloopt, maar ook dat je kleding draagt die bij je past. Dit is kleding waarin je figuur goed uitkomt. Met de juiste kleding zie je er slanker en langer uit en kun je een aantal kilootjes verdoezelen. Alleen hoe doe je dat? Door onze tips hieronder te volgen.

Vermijd te wijde kleding

Te wijde kleding doet, net als te strakke kleding, je figuur niet ten goede. Vermijd te wijde en te flodderige kledingstukken. Wijde kleding verhult niet. Je creëert hier dus geen slanker silhouet mee.

Draag geen te strakke kleding

Strakke of te kleine kleding accentueert je oneffenheden, zoals vetrollen, een buikje en love handles. Vermijd dan ook te strakke T-shirts, truien en strakke broeken. Draag ook geen kledingstukken meer die te klein zijn geworden. Wees eerlijk tegenover jezelf en doe deze weg.

Kies een licht getailleerd overhemd

Een overhemd mag niet te strak en niet te wijd zijn. Kies voor een licht getailleerd stretch overhemd. Dit model is zeer flatteus en slankt af. Je mag de stretch-stof alleen maar voelen als je beweegt of stilstaat. Het overhemd mag niet trekken en moet slank afkleden.

Ga voor zwart

Zoals je weet, kleedt zwart af. Dit geldt ook voor andere kleuren, zoals donkerblauw of bruin. Combineer een donkere broek met een donkere trui, overhemd of blazer. In een donkere outfit zie je er al snel een paar kilo lichter uit.

Let op de materialen

Let op het materiaal van een kledingstuk en vermijd dik materiaal, zoals ribfluweel of tweed. Kies voor gladde, effen stoffen.

Kies de maat met zorg

Kies zorgvuldig de maat uit. Koop dus niet iets in een maat die je altijd draagt, maar probeer ook eens een andere maat van hetzelfde kledingstuk. Je ziet dan het verschil en ziet ook welke maat het beste flatteert. Neem dus verschillende maten mee naar het pashokje.

Werk in de lengte

Werk in de lengte. Kleding met verticale strepen maakt slank. Met horizontale strepen lijk je juist breder. Kies dus voor een verticaal streepje. Een V-hals maakt ook weer slanker dan een ronde hals.

Varieer met lengtes

Bij slank kleden gaat het vooral om jezelf langer kleden. Hoe langer je lijkt, hoe slanker je lijkt. Draag je broeken ruim op je schoen. Dit oogt langer. Lage tailles zijn niet echt flatteus. Met een hoge taille lijk je langer en dus slanker.

Ken je mindere punten

Mannen die zich goed en slank kleden, weten wat hun zwakke plekken zijn en camoufleren deze. Als je weet wat je zwakke plekken zijn, kun je deze camoufleren. Ga dus eerst na wat je mindere punten zijn en camoufleer deze vervolgens.

Let niet alleen op trends

Let niet alleen op de trend, maar draag kledingstukken die goed en flatteus bij je staan. Je kunt wel kiezen voor een trendy kledingstuk, maar als het niet echt flatterend bij je staat, sla je de plank helemaal mis.