Kraagjes weer helemaal in

Dat kraagjes niet meer weg te denken zijn uit iedere kledingkast wisten we natuurlijk al. Maar nu steeds meer dames hun kraagje weer standaard onderdeel laten zijn van hun fashion look, lijkt de trend een vaste standaard te worden in de modewereld.

Opfrisser: wat zijn kraagjes eigenlijk?

kraagjeEerst even de basics, want als je de modetrends niet op de voet volgt dan vraag je je misschien af wat een kraagje is. Een kraagje is de bovenste helft van een overhemd/blouse zonder mouwen. Hierdoor kun je het kraagje gebruiken als modieus accent, zonder dat je last hebt van de extra stof van de mouwen en de onderkant van een blouse. Je kunt een kraagje zo overal onder dragen en toch luchtig gekleed zijn.

Nieuwste trend: kraagje als volwaardig kledingstuk

Wat we de laatste jaren steeds vaker zien gebeuren is dat dames hun kraagje ook gewoon los dragen, zonder shirt, jurkje, pullover of trui eroverheen. Het kraagje wordt dus volledig ingezet als bovenstuk op een warme dag. Lekker luchtig, en toch die chique uitstraling. Een hippe versie van het topje dat je misschien normaal zou dragen.

Bij Kraagje.nl, specialist in kraagjes, zagen ze de verkoop van kraagjes verdubbelen. Met name de witte kraagjes blijven enorm in trek en worden  veel door influencers gekocht voor hun fashionshoots. De webshop heeft haar collectie kraagjes daarom flink uitgebreid.

Er is een duidelijk shift te zien in het gebruik van de losse kraagjes. Waar een los kraagje voorheen ingezet werd als modieuze extra touch worden looks nu juist om het kraagje zelf heen gestyled. Zo wordt het kledingstuk als main piece ingezet in plaats van een klein accent. Wat ons betreft een geweldige trend!