Het overhemdenmerk Jacques Britt

Ben jij een overhemden liefhebber? Dan ken je vast en zeker het merk Jacques Britt. Ken je het niet dan wordt het zeker tijd om de kennismaking aan te gaan! Jacques Britt is een Duits en heel degelijk merk. De hoge kwaliteit overhemden zorgen voor langdurig draagcomfort. Alleen de beste kwaliteit katoen is goed genoeg voor de overhemden van Jacques Britt.

Jacques Britt kenmerkt zich door de subtiele details en de uitstekende afwerking van de overhemden. De Jacques Britt overhemden zijn voor iedere gelegenheid geschikt en worden over de hele wereld veelvuldig gedragen door allerlei type mannen.

Jacques Britt Blue Label en Brown Label

De collectie overhemden van Jacques Britt kent twee series. Allereerst de serie overhemden Blue Label. Dit zijn Slim Fit modellen. Dat betekend dat de overhemden getailleerd zijn waardoor ze strakker rondom de buik zitten en de schouders breder laten uitkomen. Deze overhemden zijn zeer geschikt voor slanke mannen. Daarnaast heeft Jacques Britt ook de serie overhemden Brown Label. Dit zijn Custom Fit overhemden. Deze overhemden zijn zeer licht getailleerd waardoor ze vooral door mannen gedragen worden met een normaal postuur.

Jacques Britt Brown Label

De Jacques Britt Brown Label collectie bestaat uit:

  • Boston (oxford weving)
  • Ben (satijn)
  • Ben EL (extra lang)
  • Oxford (chambray weving)

Jacques Brit Blue Label

De Jacques Britt Blue Label collectie bestaat uit:

  • John (satijn/Stretch
  • Kai (cutaway boord)
  • John Uma (dubbele manchet)
  • Maxim Gala Uma (gala met vadermoordenaar boord)
  • Anvers (gelimiteerde prints)

Mooie sprekende kleuren en opvallende dessins

Het Jacques Britt overhemd kenmerkt zich door de sprekende kleuren en mooie dessins. Denk hierbij aan een haarfijne streep op een effe kleur met satijnen finish. Deze overhemden kunnen zowel zakelijk gedragen worden als casual.

De visie van Gerd Seidensticker?

Het merk Jacques Britt werd in 1969 opgericht door Gerd Seidensticker. Gerd had een hele duidelijke visie over zijn overhemden. Hij wilde overhemden ontwikkelen voor kieskeurige klanten. Zijn doel was het produceren van topkwaliteit. Met het merk Jacques Britt wilde hij een internationaal product neerzetten. En… dat is hem gelukt!