Creëer een dure businesslook

Werk je in de zakenwereld? Dan is het natuurlijk een vereiste dat je er verzorgd en representatief uitziet. Vooral als je verder wilt komen, is het belangrijk dat je je onderscheidt van anderen. Je stijl kan hierin een grote bijdrage leveren. Als je voor een duurdere look gaat, dan merk je al gauw dat je meer voor elkaar krijgt. Wij sommen je hier tips op voor een expensive look, die helemaal niet duur hoeft te zijn. 

Kies voor kwaliteit

Kies altijd voor kwaliteit. Het maakt niet uit of het hierbij om een paar schoenen, een pantalon, een das of een heel pak gaat. Met kwaliteit creëer je een duurdere look. Investeer hier dus in. Het is verstandiger om een paar duurdere items van kwaliteit te hebben, dan een kast voor goedkope kledingstukken.

Bespaar niet op je pak

Zoals we hierboven al hebben vermeld, is kwaliteit belangrijk. Bespaar dus niet op je pak en kies voor een klassiek, duurder, merk. De meeste bekende merken hebben tegenwoordig ook een jongere, trendy collectie met betaalbare pakken. Een pak moet helemaal passend zijn. Neem er dus echt uitgebreid de tijd voor als je er een aanschaft. Ga voor een klassieke, donkere kleur, zoals donkerblauw of grijs. Heb je al meerdere pakken? Dan kun je je garderobe afwisselen met een pak in krijtstreep of een iets afwijkende kleur.

Ga voor klassieke schoenen

Ook de schoenen dragen bij aan je look. Ga voor een klassiek model in een donkere kleur. Zwart is altijd goed. Verder is bruin ook een goede optie. Donkerrood past weer heel mooi bij een grijs pak.

Een das in een gedekte tint

Met de juiste dag creëer je helemaal een expensive look. Kies in ieder geval een das in een gedekte tint. Deze mag net een tintje donkerder of lichter zijn dat je overhemd. Of kies voor een das met een diagonale streep.

Het overhemd

Kies altijd voor een wit of blauw overhemd. Deze kleuren vormen de basis voor je zakelijke garderobe. Een basis overhemd hoeft helemaal niet duur te zijn. Deze vind je voordelig bij H&M.

Een duur horloge

Met een duur horloge scoor je punten. Zo doet het klassieke herenhorloge het altijd goed. Ga wel voor kwaliteit en kies voor een model met een redelijk grote horlogekast. Dit staat elegant en stoer.

Ga eens voor een manchetknoop

De manchetknoop is een verfijnde en bijzondere accessoire. Een zilveren of een gouden manchetknoop staat het meest elegant. Ga dus niet voor een opvallend, kleurige exemplaar.