Beha kopen? Lees hier onze tips!

Wist je dat meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen een verkeerde maat beha draagt? Dit is een beha die of te groot of te klein is. Misschien draag je zelf ook een verkeerde maat beha, zonder dat je het weet. Iets dat je figuur niet ten goede doet. Als je een beha draagt die je perfect past, dan kan dit optisch gezien al een paar kilo schelen.

Waarschijnlijk denk je dat je altijd dezelfde beha-maat hebt, maar dit is niet zo. Je borsten veranderen met je figuur mee. Als je dus aankomt of afvalt, worden je borsten ook groter of kleiner. Ook weet je waarschijnlijk niet goed waar je op moet letten als je een beha gaat kopen.

Check goed welke maat je hebt

Als je een nieuwe beha wilt kopen, dan is het natuurlijk belangrijk dat je weet welke maat je hebt. In winkels als Hunkemöller en Livera werkt deskundig personeel. Zij kunnen je borstomtrek- en omvang opmeten en je een deskundig advies geven. Zo vind je al snel een passende en mooie beha. Bij Hunkemöller en Livera vind je beha’s van kwaliteit in de aanbieding.

Kijk ook naar de vorm van je borsten

Kijk goed naar de vorm van je borsten. Heb je langwerpige of peervormige borsten? Kies dan voor een balconette beha of een push-up beha. Als je ronde borsten hebt, dan staan bijna alle modellen goed bij je.

Grotere borsten

Als je een grote cupmaat hebt, dan is een beugelbeha het beste. Deze biedt je veel ondersteuning en zit lekker comfortabel. Kies ook voor een beha zonder vulling. In een beha met vulling lijken je borsten veel groter. Draag je beha net een haakje strakker. Zo vangt je beha het evenwicht goed op. Let ook op de breedte van de behabandjes. Als je redelijk grote borsten hebt, zit een beha met brede bandjes het lekkerst. De bandjes blijven dan netjes zitten en zakken ook niet af.

Kleinere borsten

Als je kleinere borsten hebt, dan heb je geen beugelbeha nodig. Een beha zonder beugels biedt dan genoeg ondersteuning. Of kies voor een beha met vulling of een push-up beha. Hierin lijken je borsten net even iets groter.

Koop nooit een beha rond de menstruatieperiode

Koop nooit een beha rond je menstruatieperiode. Je borsten zijn dan een stuk gevoeliger en groter. Koop dan dus geen beha. Je loopt dan namelijk het risico dat je een beha koopt die veel te groot is.